| Kávés-mogyorós szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 38 dkg margarin 30 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor csipetnyi só 9 tojás 20 dkg darált mogyoró 1,5 zacskó sütőpor 45 dkg liszt 2 dl erős kávé 6-7 ek. kávélikőr 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez) 1 liter tej 250 gramm tejszín 1 doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt a díszítéshez: 1-2 evőkanál kakaópor és kávészemek Elkészítés: A margarint krémesre keverjük 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként a vajas keverékbe dolgozzuk. A mogyorót és a sütőport a lisztbe vegyítjük, majd a kávéval és a likőrrel váltakozva a masszához adjuk. A tojásfehérjéket 2-3 adagban kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 30 percig sütjük. A pudingport a maradék tejjel és cukorral elkszítjük a szokott módon. Tálba öntjük, folpackkal letakarjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrénybe állítjuk. Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt és a hideg pudingba forgatjuk. A krémet hullámosan a süteményre kenjük, és fél órára hűtőbe tesszük. A süteményt meghintjük kakaóporral és 20 szeletre vágjuk. A maradék tejszínből vert habot csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A szeleteket habrózsákkal, a lecsöpögtetett barackokkal és kávészemekkel díszítjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |