| Balatonszelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 15 dkg cukor 6 dkg vaj 2 ek méz 1 ek kakaópor 1 kk szódabikarbóna 2 tojás 4 ek tejföl A krémhez: 1 l tej 13 csapott ek búzadara 25 dkg vaj 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor Egyéb: sárgabaracklekvár porcukor Elkészítés: Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd négy részre osztjuk, kinyújtjuk és megsütjük. A tejben addig főzzük a búzadarát, míg besűrűsödik. Hűlni hagyjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd eldolgozzuk a kihűlt búzadarában. Az alsó lapra kenjük a darás krém felét, erre tesszük a második lapot. Ezt megkenjük sárgabaracklekvárral. Újabb lap következik, erre a maradék krém és ezt befedjük a negyedik lappal. Egy éjszakán át hagyjuk állni, mert a lapoknak puhulniuk kell. Másnap szeletelhető. Porcukorral megszórjuk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |