| Katica féle citromos-fahéjas egresdzsem receptSütemények, édességek Hozzávalók: egres, (piszke, pöszméte, és még számtalan neve van) cukor víz, fahéj, citrom, Elkészítés: Az egrest megmossuk, lecsöpögtetjük és megtisztítjuk. Minden kiló gyümölcsre 1,5 deci vizet öntünk és felforraljuk. Ezután a gyümölccsel azonos mennyiségű cukrot szórunk rá. Fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük. Kevergetve felforraljuk, és addig hagyjuk a tűzön, míg a leve tányérra csöppentve meg nem kocsonyásodik. Ekkor a fahéjat és a dzsemet forrón, fertôtlenített, elômelegített üvegekbe töltjük. Lezárjuk és száraz gôzben hagyjuk kihűlni. Tanácsok: Nagyon finom! Ne hagyjuk ezeket a régi ízeket elveszni, hiszen ezt a receptet is még nagymamám hagyta rám. A receptet beküldte: vereskati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |