| Karamellkrémes süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 44 dkg finomliszt 30 dkg cukor 6 tojás 1,5 dl olaj 1 cs vaníliás cukor 1 cs sütőpor 4 ek méz Krémhez: 1/2 l tej 6 ek liszt 25 dkg cukor 15 dkg vaj/ margarin kis doboz Hulala Tetejére: durvára tört dió/ szeletelt mandula Elkészítés: Tészta készítése: A piskótához az egész tojásokat felverjük a cukorral, mézzel, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Az átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd ezt is hozzáadagoljuk a tojásokhoz. A folyékony massza felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Kiborítjuk, és ugyanígy sütünk még egy lapot. Krém készítése: Edénybe 1/2 dl vizet öntünk, és beleszórjuk a cukrot. Addig kevergetjük, amíg felolvad, majd kislángon sötétbarnára karamellizáljuk. Kevés tejjel kikeverjük a lisztet. A karamellre ráöntjük a megmaradt forró tejet (vigyázat! veszélyes művelet). Addig kavarjuk kislángon, ameddig teljesen feloldódik a karamell a tejben. Hozzáadjuk a tejjel elkevert lisztet, és sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett kislángon. (Praktikus kézi habverővel keverni, így csomómentes lesz.) Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a puha margarint vagy vajat, és habverővel habosítjuk. Felverjük a kis doboz Hulala növényi tejszínt, és belekeverjük a krémbe. Süti összeállítása: Az egyik lapra felkenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a tetejét, amit bevonunk a megmaradt krémmel. Tetejére durvára tört diót, mandulát szórunk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: andrea0223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |