| Katica torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 tojás, szétválasztva 10 dkg cukor 0,75 dl napraforgó olaj 0,75 dl tej 17,5 dkg liszt (ebből 2 ek kakaó volt) 4 dkg cukor a tojáshabhoz habfixáló sárgabaracklekvár Csokikrém: 2 ek szitált kakaópor 3 ek cukor 3 ek víz 2-3 kocka csokoládé Elkészítés: # Első nap: A torta nedves és száraz elemeit összekeverjük, és tojáshabbal lazítjuk. 175 C-on kb. 30 percig sütjük. (2x sütöttem meg, mert a 26 cm-es formára volt szükség). # A krémhez gőz fölött folytonos keverés mellett összefőzzük a tojást, a cukrot és a kakaóport. Ha egyneműsítettük, akkor az apró darabokra vágott, jó minőségű csokoládét is beletesszük, és folytatjuk a keverést. A szobahőmérsékletűre hűlt krémhez hozzádolgozzuk a habfixet és a habosra kevert margarint. Másnapig a hűtőben várja a folytatást. # Második nap: Egymásra tesszük a két lapot. (A domborúra sült lapoknak megörültem, mert az egyik domború lap pont szép lett a katica hátának, míg a másikat egyenesre tudtam vágni.) A potrohot kialakítjuk. Az előzőnap elkészített krémmel megtöltjük. A szárnyakra is kenünk krémet,de csak vékonyan. A "hulladékból" lesz a fej. A fejhez összemorzsoljuk a tésztaforgácsot, és 1-2 kanál sárgabaracklekvárral összedolgozzuk. Nem szükséges mást hozzáadni, mert a tészta ízes. # A "klasszikus" csokimázzal bevonjuk a katica testét és a fejet. Vaj helyett 2-3 kocka jó minőségű csokoládéval tesszük selymessé. Rögtön a tésztára öntjük, majd szórhatunk rá egy kis csokidarát, és hagyjuk megdermedni. A maradék mázat tegyük el a pöttyökhöz és a fej rögzítéséhez. Pár óra állás után szépen elsimítotjuk egy nedves késsel. # Mielőtt marcipánnal bevonnánk a tortát jó, ha legalább egy éjszakát áll a hűtőben. # Harmadik nap: A marcipánt 2 nylon között nyújtjuk ki, mert könnyen fordítható, az állagát nem torzítjuk porcukorral, keményítővel, margarinnal. Középen egyenesen elvágjuk. Erre kiválóan alkalmas a pizzavágó, mert a marcipán nem gyűrődik, húzódik. Fólia vagy gumikesztyűs kézzel tudjuk megfogni a marcipánt ujjlenyomat nélkül és ráhelyezni a tortára. Rásimítjuk. # Ekkor már a tortatálra kell helyezni a katicát és a fejet olvasztott csokoládéval rögzíteni. A legkisebb pogácsaszaggatóval bejelöljük a pöttyök helyét. A marcipánkarikákat nem távolítjuk el, hogy ne roncsoljuk a művet. Inkább egy kis "várárok" marad a pötty körül. A csokoládé sűrűségét be kell állítani, és ne legyen meleg, csak még éppen tudjon folyni. Hűvös helyen hagyjuk pihenni Tanácsok: sütési hőfok: 175 °C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 26cm kerek cm A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |