Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos-brokkolis vegyes tál recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg brokkoli
40 dkg karfiol
4dl tej
1dl víz
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg reszelt sajt
2 kávéskanál kukoricakeményítő
2 evőkanál fenyőmag vagy hámozott mandula
szerecsendió
őrölt bors


Elkészítés:
A megmosott és lecsöpögtetett karfiolt és brokkolit egyforma, kicsi rózsákra szedjük, és egy kivajazott jénai tálba vegyesen, jó szorosan elrendezzük.A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, majd állandóan kevergetve beleöntjük a felforralt tejbe, és további két percig forraljuk. Beledolgozzuk a krémsajtot, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A masszát a zöldségekre öntjük, meghintjük a reszelt sajttal és a magokkal.
Előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul és a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült, azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes pizza » Vegyes zöldköret fóliában » Japán vegyestál » Vegyes gombasaláta télire
» Vegyes gyümölcsös torta » Feta sajtos vegyessaláta » Vegyes joghurtos turmix » Hideg vegyes gyümölcsleves
» Indiai vegyes saláta » Tojásos vegyes saláta » Bólé vegyes gyümölcsökből » Galyasági vegyes pörkölt
» Tavaszi vegyes saláta » Vegyes, joghurtos saláta. » Vegyes lekvár dinnyével » Téli vegyes saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.