| Karfiolos-brokkolis vegyes tál receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg brokkoli 40 dkg karfiol 4dl tej 1dl víz 10 dkg natúr krémsajt 10 dkg reszelt sajt 2 kávéskanál kukoricakeményítő 2 evőkanál fenyőmag vagy hámozott mandula szerecsendió őrölt bors só Elkészítés: A megmosott és lecsöpögtetett karfiolt és brokkolit egyforma, kicsi rózsákra szedjük, és egy kivajazott jénai tálba vegyesen, jó szorosan elrendezzük.A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, majd állandóan kevergetve beleöntjük a felforralt tejbe, és további két percig forraljuk. Beledolgozzuk a krémsajtot, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A masszát a zöldségekre öntjük, meghintjük a reszelt sajttal és a magokkal. Előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul és a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült, azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |