| Juhtúrós padlizsán galuskával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 db kisebb padlizsán 15 dkg juhtúró 10 dkg füstölt szalonna 1 db tojás Finomliszt Fűszerkeverék só 3 dl tejföl Elkészítés: A szalonnát kis kockákra vágva zsemleszínűre sütjük, leszűrjük. A tojásból, 3 dl vízből és kb. 40 dkg finomlisztből galuskatésztát készítünk, - forró, sós vízben kifőzünk, leszűrünk és átmelegítünk 2 evőkanálnyi szalonnazsírban, majd tűzálló tálban szétterítjük. A padlizsánt meghámozzuk, szeletekre vágva fűszerkeverékes vízben puhára főzzük, szűrjük és egyenletesen a galuskára fektetjük. Rászórjuk a juhtúrót, meglocsoljuk tejföllel, s 20 perc alatt forró sütőben összeérleljük. A kisült szalonnapörccel megszórva találaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |