| Karamellás tejberízs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,6 liter forralt tej 20 dkg cukor 5 dkg vaj 25 dkg rízs 8 tojássárgája reszelt narancshéj só Elkészítés: A rízst egy órán át meleg vízben áztatjuk. Közben 5 evőkanál cukorból világos karamellát készítünk, és keskeny, hosszúkás tepsibe öntjük.A forralt tejbe beletesszük a megmaradt cukrot, a narancshéjat, a rízst, a vajat és egy csipet sót, majd erős tűzön mégegyszer átforraljuk.A gázról levéve lefedjük az edényt. Közepesen előmelegített sütőbe tesszük és 25-30 percig sütjük.Ha elkészült, belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet a karamellára öntjük.Még 25-30 percig sütjük. Tanácsok: Kicsit időigényes, de nagyon finom. Tálaláskor aszaltgyümölccsel díszítem Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |