| Karamellás szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 tojás 60 dkg cukor 25 dkg darált dió 20 dkg rétesliszt 1 csomag sütőpor 2 ek finomliszt 2 dl víz 1 margarin lekvár csokimáz Elkészítés: 1.lap: 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, apránként hozzáadva 20 dkg cukrot, ezután belekeverem a diót.Egy zsírozott, lisztezett tepsi alján kenjük el. 2.lap: 4 egész tojást keverjünk ki 20 dkg cukorral, majd a lisztet és a sütőport vegyítsük bele, ezután öntsük a diós lapra. Előmelegített sütőben, közepes nagyságú tepsiben 180 fokon süssük meg, kb 20 perc alatt. Töltelék: 15 dkg cukrot lekaramellizálunk, aztán olvasszuk fel 2 dl vízben, adjuk hozzá 2 ek lisztet és főzzük sűrű krémmé.A margarint,a tojások sárgáját és 5 dkg cukrot keverjünk habosra és adagoljuk hozzá a kihűlt karamella krémet. Összeállítás: A kihűlt tésztalapot kenjük meg lekvárral, erre kenjük a karamellakrémet és vonjuk be csokimázzal. Tanácsok: Nagyon finom:barack, eper vagy málnalekvárral Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: kenzol Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |