| Karamellás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: Rama sütőmargarin: 10 dkg tej: 8 evőkanál sütőpor: 1 csomag kristálycukor: 20 dkg tojás: 2 db finomliszt: 50 dkg A krémhez: Rama sütőmargarin: 10 dkg tej: 0,5 liter liszt: 3 evőkanál kristálycukor: 30 dkg Elkészítés: A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és megsütjük 15-15 perc alatt 180 °C fokon.Kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet. A masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra vagy egy dekoratív tálra.A kész pitét éjszakára lenyomatjuk (pl. egy deszkával) és másnap kis kockákra szeleteljük.A krémbe apróra vágott pirított mogyorót vagy mandulát is keverhetünk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: én vagyok Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |