Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás zabkása recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 személynek:
1-2 evőkanál cukor
2 dl tej
fél bögrényi zabpehely

Elkészítés:
Ennek az ételnek az alapja a karamellás tej. Először alacsony lángon karamellizálom a cukrot (ízlés szerint 1 vagy 2 kanál). Mikor teljesen felolvadt és szép barnás színt kapott, felöntöm tejjel. Erősebb tűzön melegítem a tejet addig, amíg kavargatás közben teljesen felolvad benne az égetett cukor. Ezután hozzáadom a zabot, ízlés szerinti mennyiséget, ki mennyire szereti sűrűn. Folyamatos kevergetés mellett nagyjából 5 perc alatt elkészül. Aki édesebben szereti, utólag még adhat hozzá cukrot.
recept: Astridhun


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-karamellás körték » Gyors zabkása » Karamellás, diós kocka » Karamellás forró csokoládé
» Karamellás ostya » Körtés-karamellás süti » Karamellás torta... » Banános-kókuszos zabkása
» Karamellás kocka » Karamellás almatorta » Karamellás Sport szelet » Karamellás krémes
» Reggeli zabkása » Karamellás mandulafánk » Körtés zabkása » Karamellás almás krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.