| Karamellás csokoládé-brownie receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg olvasztott vaj 22 dkg 70%-os fekete csokoládé reszelve 6 dkg jó minőségű kakaópor, pl. Holland kakaópor 6 dkg liszt (finomra szitálva) 1 kávéskanál sütőpor 15 dkg cukor 4 tojás 1 vaníliás cukor 4-5 csipet só + a karamellhez 20 dkg cukor 10 dkg vaj 2 dl tejszín Elkészítés: 20 dkg cukorból sűrű karamellaszószt csinálunk: 10 dkg vajon, alacsony lángon, folyamatos kavargatás mellett karamellizáljuk, majd 2 dl tejszínnel felforraljuk. Kivajazzuk a tepsit. Egyenletesre keverjük a tojást a vaníliás cukorral. A másik edényben a csokoládét és a kakaót összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a sóval. Az olvadt vajat belekeverjük a tojásba, a keveréket beleemeljük a csokoládés lisztbe. A massza felét kiterítjük a forma alján, lefedjük vékony réteg karamellamártással, majd beborítjuk a csokoládémassza másik felével. 180 fokon 20-30 perc alatt elkészül. Tanácsok: Eddig egyszer csináltam ilyen sütit, a karamella nem sűrűsödött be, folyt, mint a tej, a tészta kezelhetetlenül sűrű lett (vagyis a "kiterítjük a forma alján" és a "beborítjuk a csokoládémassza másik felével" értelmezhetetlen volt; az aljára kézzel nyomkodtam a tésztát, a tetejére pedig kis kupacokat tettem, alatta folyt a karamell összevissza). DE tökéletes lett, még soha nem ettem ennyire finomat! Szóval, ha úgy találod, hogy nem fog sikerülni, az nem olyan biztos! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Basset Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |