| Karajszeletek vegyes salátával receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj 3 dkg vaj 1 kávéskanál őrölt borsfű 2 evőkanál vörösborecet A salátához: 2 fej saláta 2 evőkanál vörösborecet 3 evőkanál olaj 4 borsfűág őrölt bors só Elkészítés: A vajat és a borsfüvet simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Ezzel a húst bekenjük, majd olajjal kikent tepsiben megsütjük. Amikor kész, felszeleteljük, és kihűtjük. A zsírját ecettel jól elkeverjük, és áttörjük. A salátákat leveleikre szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, és hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A babot és a zöldbabot 8-10 percig sós vízben roppanós puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Salátástálban az olajat, az ecetes sült levet, az apróra vágott borsfüvet összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Még melegen óvatosan belekeverjük a babot és a zöldbabot. A húst a fűszeres zöldség mellé tálaljuk. Tanácsok: Pirítóst vagy hideg főtt burgonyát adhatunk hozzá. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |