| Karácsonyi mézes receptHozzávalók: Hozzávalók (2 nagy tepsire): 25-50 dkg méz (minél több, annál finomabb), 2 tojás és 2 tojássárgája, 5 dkg cukor, 50 dkg liszt, lehetoleg korpás (kicsit több is lehet, ha felveszi), 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csomag mézes süti fuszerkeverék (fahéj, citromhéj, csillagánizs stb. van benne) porcukor, tojásfehérje, esetleg ételfesték (ill. kávé, málnaszörp, egyéb természetes színezék) a mázhoz Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, annyi liszttel meggyúrjuk, hogy a végén ne ragadjon. Kinyújtjuk, formával vagy késsel kiszaggatjuk a kívánt alakzatokat, a tetejét tojássárgájával megkenegetjük, majd sütopapírral bélelt tepsiben, közepes lángon sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul. Vigyázat! Nagyon könnyu megégetni, ezért a végefelé gyakrabban nézegessük, hogy jó-e már! Ha kihult, porcukorból és tojásfehérjébol kevert, esetleg színezett, nagyon suru masszával habzsák ill. egy levágott csücsku nejlonzacskó segítségével díszítjük. Tanácsok: A mézest karácsonyfadísznek is használhatjuk. A receptet beküldte: Anita123 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |