Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi mézes recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók (2 nagy tepsire):
25-50 dkg méz (minél több, annál finomabb),
2 tojás és 2 tojássárgája,
5 dkg cukor,
50 dkg liszt, lehetoleg korpás (kicsit több is lehet, ha felveszi),
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 csomag mézes süti fuszerkeverék (fahéj, citromhéj, csillagánizs stb. van benne)
porcukor, tojásfehérje, esetleg ételfesték (ill. kávé, málnaszörp, egyéb természetes színezék) a mázhoz

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, annyi liszttel meggyúrjuk, hogy a végén ne ragadjon. Kinyújtjuk, formával vagy késsel kiszaggatjuk a kívánt alakzatokat, a tetejét tojássárgájával megkenegetjük, majd sütopapírral bélelt tepsiben, közepes lángon sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul. Vigyázat! Nagyon könnyu megégetni, ezért a végefelé gyakrabban nézegessük, hogy jó-e már! Ha kihult, porcukorból és tojásfehérjébol kevert, esetleg színezett, nagyon suru masszával habzsák ill. egy levágott csücsku nejlonzacskó segítségével díszítjük.

Tanácsok:
A mézest karácsonyfadísznek is használhatjuk.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi borleves » Datolyás--mézes pite » Karácsonyi mézes figurák » Fiti féle mézes zserbó
» Karácsonyi narancsbor » Puha mézeskalács » Mézes zserbó: » Mézes báránygerinc.
» Mézestekercs » Mandulás mézeskocka » Mézescsók » Mézes Egg Nogg
» Karacsonyi csudaalmas » Karácsonyi ajándékgyümölcs » Mézeskalács muffin » Mézes-mustáros pulyka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.