| Karácsonyi bejgli receptHozzávalók: Tészta: 1/2 kg liszt, 15 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 2 dl tej Töltelék: 30 dkg mák vagy dió, 20 dkg cukor, 3 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg búzadara, 1 reszelt alma Elkészítés: A tésztát összegyúrom, és hagyom kelni. Közben a tölteléket egy nagy fazékban összefőzöm. Ha a tészta megkelt, és a töltelék is már csak langyos, a tésztát kinyújtom, rákenem a tölteléket, és feltekerem. Tepsibe pakolom, hosszú tűvel sok helyen megszúrkálom, , megkenem a tetejét tojással, és hagyom újrakelni. Közepes lángon barnára sütöm. Tanácsok: Ebből a tésztamennyiségből 2 rúd jön ki. A két rúdba elég ennyi töltelék!!! A receptet beküldte: Gabci89 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |