| Karácsonyi mézes tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás 6 ek cukor 3 ek olvasztott méz 6 ek liszt 1 cs sütőpor A krémhez: 3 dl tej 1 cs vaníliás pudingpor 15 dkg cukor 25 dkg mascarpone 10 dkg kókuszreszelék A bevonathoz: 15 dkg fehér csokoládé 1 ek étolaj 5 dkg csokoládé 1 tk étolaj Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott mézet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük egy gáztepsiben a lapot. Egy konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A pudingport a cukorral, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük. A tekercset betöltjük a kész krémmel. A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk a tekercset vele. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd a rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk és egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba huzigáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |