Tutireceptek.hu fejléc

Nyers bejgli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Nyers bejgli:

"tészta": gyümölcslapok
2 banán
4-5 szem alma
kevés víz
pici citromlé

Mák töltelék:
15 dkg mák
2 evőkanál agavé szirup (vagy méz)
pár csepp citrom, kevés citrom héja
csipet só

Dió töltelék:
15 dkg dió
2 evőkanál agavé szirup (vagy méz)
pár csepp citrom, kevés citrom héja
csipet só

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és a banánnal együtt apró darabokra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt sűrű masszává turmixoljuk. Aszalógép tálcáján szétterítjük (vagy légkeveréses villanysütő tepsijében), és 5-6 órán át 40 fokon aszaljuk. A fenti mennyiségből 2 tálca lesz. A sütőben a legalacsonyabb fokozatot állítjuk be, és az ajtót kicsit nyitvahagyjuk. Időnkét kézzel lehet ellenőrizni a hőfokot, ha melegebb, mint egy lázas gyerek homloka, akkor nyitni kell a sütő ajtaját, ha hűvösebb, akkor a rést lehet kisebbre venni. Ez így egy kicsit bonyolultnak hangzik, de nem annyira az. A legjobb persze az aszalógép.
Amikor már leválik a lapról (használhatunk sütőpapírt is), akkor megfordítjuk, és még 1 órát szárítjuk. Minden lapot kettévágunk, ez lesz a beigli alapja.
A gyümölcslapokat bármilyen édes töltelékkel meg lehet tölteni, nyár elején az epres banános a sláger!

A töltelékhez a mákot és a diót megdaráljuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Vigyázni kell, hogy a massza ne legyen se túl kemény (mert akkor nem tudjuk kenni) és ne legyen túl híg sem (mert akkor eláztatja a gyümölcslapokat). Ha szükséges kicsi vizet is tehetünk hozzá. Édesítőszernek használhatunk steviát, ebben az esetben több víz kell. A citrom héjával vigyázni kell, a citromot alaposan meg kell mosni, még akkor is, ha a bio piacon vettük.

Ha készen van a töltelék, akkor összefogunk két lapot, rákenjük a tölteléket, és szépen feltekerjük. A mákos beiglinél én csak egy lapot használtam, és úgy tűnt, hogy a töltelék "megette" a tésztát, így ajánlom, hogy ennél a receptnél 2 lapot használjunk.

Ha a lapok már készen vannak, akkor a beigli elkészítése 10-15 perc!

Tanácsok:
Jó 1-2 órát állni hagyni, hogy a töltelékből a nedvesség felpuhítsa a lapokat és könnyebb legyen szeletelni és enni is.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bejgli, ami nem szárad ki » Bejgli háziasan » Maradék bejgliből » Kalács kenyérsütő gépben
» Csirkés kenyérsaláta » Nyers eperleves (vegan) » Nagymamám bejglije » Cibere - kenyérsütéshez
» Bejgli gazdagon » Bejglitorta » Kakaós Csiga kenyérsűtőben » Gombás bejgli
» Bejgli a la… » Mindent bele - nyersen » Nyers céklasaláta » Mákos bejgli (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.