Tutireceptek.hu fejléc

Bejgli a la… recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
38 dkg lisztet, 8 dkg vajat és 6 dkg zsírt deszkán a tenyerünkkel összemorzsolunk, megsózzuk. 3 dkg cukrot, fél élesztőt langyos tejbe áztatunk, egy egész tojást belekeverünk, és a lisztbe gyúrjuk annyi langyos tejjel, hogy gyúrt tészta keménységű legyen.
Töltelék
25 dkg darált diót, 15 dkg porcukrot 1,5 dl forró tejjel elkeverünk, adunk hozzá 5 dkg mazsolát, fél citrom levét, és 7 dkg vajat.
25 dkg mák, 15 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, ½ citrom leve és héja, 6 dkg vaj 1,5 dl tejben felforrósítjuk és kihűtjük.

Elkészítés:
Hideg helyen 3 órát pihentetjük. Két részre vesszük, kinyújtjuk, megtöltjük, megkenjük és fél órát hideg helyen hagyjuk. Megkenjük tojással és fél órát pihentetjük. Sütés előtt ujjunkkal a tetejét megsimítjuk, hogy megrepedezzen a megszáradt tojás, ettől lesz márványos.


A receptet beküldte: syria

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Maradék bejgliből » Moncsa bejglije » Diós-mákos bejgli » Karácsonyi bejgli
» Gesztenyés bejgli másként » Bejgli - cukrászdás » Bejglitorta » Bejgli háziasan
» Nagymamám bejglije » Bejgli gazdagon » Gombás bejgli » Sonkás bejgli
» Mákos-diós bejgli » Bejgli, ami nem szárad ki » Nyers bejgli » Rumos-mákos bejgli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.