| Karácsonyfa csillagokból receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 750 g liszt, 350 g vaj vagy margarin, 300 g porcukor, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál kardamon (vagy karácsonyi fűszerkeverék is jó) 2 egész tojás, 2 tojás sárgája Az összeállításhoz: 2 tojás fehérje, 200 g porcukor, 1 kávéskanál citromlé. Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, hozzátesszük a zsiradékot és összemorzsoljuk. Hozzászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat,a vaníliás cukrot, a kardamont, az egész tojásokat és a tojás sárgákat. Gyúrjuk össze simára és pihentetjük a tésztát 2-3 órahosszat hűvös helyen. Csillagokat formálunk:(én kartonpapírból vágtam ki), átmérőjük: 21; 18; 15;12; 10; 8 és 7 cm. Mindegyik méretből 2-2 csillagot vágjunk ki a tésztából. Ezeken kívül 8; 5; és 3 cm átmérőjű köröket is vágjunk ki. Ezek lesznek a közbülső karikák. Előmelegített 175 fokos sütőben (gázsütő 2-es fokozat) a kisebb csillagokat és karikákat kb 15 percig, a nagyobbakat kb 20 percig sütjük. (kemény lesz, de karácsonyra megpuhul. Összeállítása: A tojásfehérjét az átszitált porcukorral és citromlével krémmé keverjük. Ezután mindegyik csillagot a krémmel ragasszuk 1 karikához,(nagy csillagot a nagy karikához, kicsit a kicsihez, ezt hagyjuk száradni, majd ezeket is összeragasztjuk hogy alulra a legnagyobb és így felfele. A végére egy kis csillagot hagyunk a hegyére. A megmaradt krémmel díszítjük, rácsapkodjuk mintha havas lenne. A csillagok hegyére lehet tenni tortagyertyát, a hab megtartja és igazi karácsonyfa lesz. A receptet beküldte: Orshy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |