| Hamis mézes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg+ 4 evőkanál cukor 5 tojás 30 dkg liszt 1 kávéskanál szódabikarbóna meggybefőtt Elkészítés: A 4 evőkanál cukrot megpirítjuk és felengedjük 2 dl vízzel. Felforraljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezidő alatt a tojássárgákat krémesre keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a kihűlt szirupot, aztán a lisztet, végül pedig a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverve sütőpapirral ellátott tepsibe öntjük a masszát, megszórjuk kimagvalt meggyel és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |