| Édes szerelem receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótalaphoz 6 db tojás 12 dkg cukor 15 dkg liszt A krémhez 1 l tej 1 csomag vaníliás cukor 130 g vaníliás pudingpor 1 narancsból nyert narancshéj (reszelt) 35 dkg cukor A tetejére 1 db banán (bármilyen gyümölcs vegyesen) 1 db narancs 1 db őszibarack 2 dkg meggy 1 csomag tortazselé (gyümölcsös) 5 dl habtejszín Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a 12 dkg cukor 1/3 -részével. A tojásfehérjét a maradék 2/3 -rész cukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan a fehérjés habot belekeverjük a sárgájás masszába. A lisztet óvatosan belekeverjük. Szív alakú tortaformában, 160 C-on kb 20 percig sütjük, a sütő hőfokának mérséklésével. Ha kihűlt, kivágjuk a formából, 3-ba vágjuk és megtöltjük. Pudingos krém készítése: A tejből egy kicsit félreteszünk, a többit felfőzzük 35 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal. A megmaradt hideg tejjel elkeverjük a pudingport. Mikor forr a tej, hozzáöntjük a hideg péphez. Puding keménységűre főzzük. Összeállítás: Melegen betöltjük a krémet a piskótaszeletek közé, gyümölcsöket teszünk rá. A tetejére is hagyunk gyümölcsöt, majd (tasakon lévő utasítás szreint elkészített) tortazselével zárjuk. Felverjük a tejszínt és oldalát, illetve a széleit ezzel díszítjük (ízlés szerinti vastagságban). Tanácsok: sütési hőfok: 160°C tepsi mérete: 24cm átmérő A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |