Tutireceptek.hu fejléc

Csemegekenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
*

4 dkg mazsola
1/2 citrom reszelt héja
1 csipetnyi só
3 tojássárgája
1 egész tojás
5 dkg kristálycukor
7 dkg vaj vagy sütőmargarin
1,5 dl tej (kb)
2 dkg élesztő
18 dkg főtt burgonya áttörve
30 dkg liszt
3 cl rum
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt. Egy kevés liszttel puha kovászt készítünk, a tetejét beszórjuk liszttel, és meleg helyen fél órát kelesztjük. A mazsolát rumba áztatjuk. Amikor a kovász felülete erősen berepedezik, hozzáadjuk a többi alkotórészt, és sima, kemény tésztát gyúrunk. Golyót formázunk belőle, letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük. A sima golyóvá formált tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott tortakarikát teszünk köré, hogy sütés közben megtartsa a formáját. A tetejét bekenjük olvasztott vajjal, vagy sütőmargarinnal és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni. Ezután egy felvert tojással bekenve a tetejét, előmelegített sütőben 160 fokon, kb. 70-80 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Répás sütemény » Gyümölcsös spiráltorta » Metres tészta » Meggyes másik
» Almás pite (nagy tepsihez) » Csokis csillagok » Eperhab-pohárkrém » Mikuláscsizma Mikulásra
» Gyümölcsös burgonyafelfújt » Kozáksapka » Túrós lepény » Rododó
» Birsalmasajtos - diós pite » Extra csokis muffin » Kókuszos habos tekercs » Fahéjas csigák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.