| Kapros puliszkagolyók receptKöretek Hozzávalók: fél liter tej fél liter víz 4 dl kukorica liszt só bors 1 ek olaj zöld kapor levél snidling levele bazsalikom Elkészítés: Fél liter tejet, fél liter vizet felmelegítünk, (nem forralásig). A tűzről levéve, hozzákeverjük a 3-4 dl kukoricalisztet, kevés sót, csipetnyi borsot, 1 -EK olajat. Jól elkeverjük, 10-15 percig állni hagyjuk. Újból tűzre rakjuk, és kis lángon, állandóan kevergetve át főzzük. Föfögjön, mint a vulkán. A végén bele keverünk apróra vágott kapor levelet, és snidlinget. Ezzel már csak átforgatjuk. Hagyjuk kihűlni, és még langyosan golyókat formálunk(a legjobb a fagyis kanál).Megszórhatjuk friss kaporral, bazsalikommal és hagymaszárral. Sült cukkinivel, és padlizsánnal, nagyon ízletes, laktató, és egészséges. A golyók bármilyen étel köreteként adhatók. Tanácsok: A zöld fűszerek izlés szerint elhagyhatóak.Nélkülükis finom. FOTÓ a naplómba!! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: rolvisa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |