Tutireceptek.hu fejléc

Kapros-kolbászos zellerkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csomag szárzeller
1 nagyobb hagyma
25 dkg kolbász
1 doboz (2 dl) főzőtejszín
2 csomag tömlős sajt
1 csomag kapor

bors
ételízesítő
erőleves kocka
víz
kevés vaj

Elkészítés:
1.) A hagymát és a szárzellert megmossuk, megtisztítjuk és kockára vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
2.) Kevés vajat olvasztunk egy serpenyőben, rátesszük a kolbászkarikákat, a zellert és a hagymát, és néhány perc alatt megpirítjuk az egészet.
3.) A megpirított zöldségeket és a kolbászkarikákat átöntjük egy leveses fazékba, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadunk 2-3 erőleves kockát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és kb. 20 perc alatt kis lángon puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni.
4.) Ha kellőképpen kihűlt, turmixgépbe öntjük és péppé turmixoljuk a húst és a zöldségeket.
5.) A pépet ezután visszaöntjük a fazékba, belenyomjuk a 2 csomag tömlős sajtot, és a főzőtejszínt, majd habverővel simára keverjük. Beleszórjuk az apróra vágott kaprot, és ha szükséges még egy kis vizet adunk hozzá. Jól átrotyogtatjuk a levest, majd forrón, pirított kiflikarikákkal és friss zellerlevelekkel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zellerkrémleves egyszerűen » Rokfortos zellerkrémleves » Zellerkrémleves » Galyasági zellerkrémleves
» Diétás zellerkrémleves » Zellerkrémleves diétásan » Tejszínes zellerkrémleves » Gazpacho leves
» Töltött-rántott sajt » Gombaleves Laci kedvére » Zöldborsós metélt » Tekercsestészta leves
» Rizstésztás marhahúsleves » Egyszerű spárgakrémleves » Körte kivi turmix » Gombás karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.