| Kapros-karalábés galambraguleves receptLevesek Hozzávalók: 1 db galamb 1 szál sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér pár szelet zeller 1 nagyobb fej vöröshagyma pár gerezd fokhagyma 1 db karalábé tejföl 1 tojássárgája ételízesítő finomra vágott kapor levestészta Elkészítés: A húsból és a zöldségekből ( a karalábé kivételével) a szokásos módon húslevest főzünk. Leszűrjük, a zöldségeket földaraboljuk, a húst leszedjük a csontról, apróra vágjuk, s a levessel ismét föltesszük a húst és a zöldségeket főni, mostmár a kockára vágott karalábéval és a kaporral együtt. Forrástól számítva kb. 10 perc múlva belefőzzük a levestésztát, majd a végén még megrottyantjuk a tejföllel elkevert tojássárgájával. Tanácsok: A karalábét lehetőleg ne főzzük tovább 20-25 percnél, akkor friss, roppanós marad. Itthon csak galambból próbáltuk, de valószínűleg más fajta húsból is finom lehet. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: gyopár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |