Tutireceptek.hu fejléc

Káposztával és burgonyával rakott hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
* 1,5 kg burgonya
* 50 dkg savanyú káposzta
* 1 kg sertéstarja /de bármilyen szeletelhető hús megfelel/
* só
* bors
* liszt
* zsiradék

Elkészítés:
A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A zsiradékon elősütjük, de csak annyira, míg a liszt rápirul. Egy tepsit a visszamaradt zsiradékkal kikenünk, és a megpucolt, felkarikázott burgonya felét a tepsibe tesszük. Erre vékonyan ráhelyezzük a savanyú káposzta felét, majd az elősütött hússzeleteket. Beborítjuk a megmaradt savanyú káposztával és a burgonya másik felével. Ismét sózzuk, és kevés olvasztott zsiradékkal meglocsoljuk. 1-1,5 dl vizet öntünk alá, majd alufóliával vagy egy másik tepsivel befedve forró sütőbe helyezzük. 1 órát lefedve sütjük, majd a fóliát eltávolítva még kb. fél órát pirítjuk. Mivel a burgonyát nyersen használjuk, a fólia eltávolítása előtt ellenőrizzük, hogy megpuhult-e!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Kiki--


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sült zöldség » Rakott piskóta » Rakott juhtúrós laska » Fokhagymás rakott penne
» Mediterrán rakottas » Pudingos rakottas » Rakott fincsi zöldbab » Erdélyi rakott pogácsa
» Virsli roston, burgonyával » Sajtos rakott karaj » Rakott csirkepaprikás » Rakott bolognai penne
» Rakott savanyúkáposzta » Húsos rakott karfiol » Rakott tészta Ani módra » Rakott velő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.