| Kandírozott narancs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 közepes narancs 15 dkg cukor 2 dl víz Elkészítés: Két közepes narancsot alaposan megmosunk folyó víz alatt, szárazra töröljük. Felszeleteljük 1/2 cm-es szeletekre. Egy lábasban 15 dkg cukrot 2 dl vízben melegítve feloldunk, és ebbe helyezzük a narancs szeleteket. Lassú tűzön kb. fél óráig főzzük így narancsot, míg a héja megpuhul. Rácsra téve lecsepegtetve hűtjük ki, majd itt szikkasztjuk meg 2-3 nap alatt. Tanácsok: Ha kiszáradt, sütőpapír közé csomagolva papírdobozban tárolható.A szirupot is elteszem a hűtőbe üvegben lezárva és hónapokig ízesíthetek vele. Egy ismerősöm ezt a puhára főtt narancshéjat (ő hosszú csíkokra vágja), csokoládéba mártva kínálja. A receptet beküldte: Orshy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |