Tutireceptek.hu fejléc

Kandírozott narancs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 közepes narancs
15 dkg cukor
2 dl víz

Elkészítés:
Két közepes narancsot alaposan megmosunk folyó víz alatt, szárazra töröljük. Felszeleteljük 1/2 cm-es szeletekre.
Egy lábasban 15 dkg cukrot 2 dl vízben melegítve feloldunk, és ebbe helyezzük a narancs szeleteket. Lassú tűzön kb. fél óráig főzzük így narancsot, míg a héja megpuhul.
Rácsra téve lecsepegtetve hűtjük ki, majd itt szikkasztjuk meg 2-3 nap alatt.

Tanácsok:
Ha kiszáradt, sütőpapír közé csomagolva papírdobozban tárolható.A szirupot is elteszem a hűtőbe üvegben lezárva és hónapokig ízesíthetek vele. Egy ismerősöm ezt a puhára főtt narancshéjat (ő hosszú csíkokra vágja), csokoládéba mártva kínálja.


A receptet beküldte: Orshy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefíres narancs » Szilveszteri vodka-narancs » Narancskrém » Narancsszörp
» Narancsos paradicsomleves » Narancsflip » Narancsos csillagok » Hideg narancsleves
» Kávéparfé narancslikőrrel » Narancsos püspökkenyér » Túrós-narancsos pohárkrém » Narancsos cookie
» Narancsos finomság » Bence féle narancsos alma » Narancsos Tonhalas Salata » Narancsos gesztenyetekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.