| Narancsdesszert receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 téglalap alakú piskótalap 4 narancs 2 dl rostos narancslé 1 dl narancslikőr fél dl narancsszörp 1 narancs reszelt héja 2 dl tejszínhab Elkészítés: A frissen reszelt narancshéjra ráöntjük a narancslikőrt, fél óráig állni hagyjuk, majd elkeverjük a narancslével és a narancsszörppel. Meghámozzuk a narancsokat, kimagozott, filézett húsukat apró kockákra vágjuk. A piskótát ledaráljuk, ráöntjük a narancsos levet, és jól összeforgatjuk. Amikor a tészta beitta a narancslevet, belekeverjük a narancskockákat. Az egészet mély tálba öntjük, és fél napig hűtjük. Kínáláskor minden kis tálkába halmozunk a desszertből, narancsszeletekkel, szőlőszemmel, kivikarikákkal díszítjük, és ízlés szerint tejszínhabból kis halmokat nyomunk a tetejükre. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 338 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |