| Narancskehely receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db narancs 1/2 dl rum 3 tojás 5 dkg mazsola 15 dkg porcukor 2 dl tej vanília tejszínhab mandula Elkészítés: A narancsot jól megmossuk és megtöröljük. A narancsok egyharmadát levágjuk úgy hogy a nagyobbik kétharmad rész szép kehelyforma legyen.A narancs belét kiskanállal kiszedjük és áttörjük. A tojásokat elkeverjük a porcukorral egy darabka vaníliát teszünk bele és 2 dl tejjel feleresztve kis lángon sűrűre főzzük.Amikor kihűlt belekeverjük a rumba áztatott mazsolát a narancs átszűrt levét,majd a krémmel megtöltjük a narancshéjakat. Hűtőbe tesszük.Tálaláskor cukrozott tejszínhabbal ás hámozot vágott mandulával díszítjük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |