| Kakaós fahéjas csiga mazsolával receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 40 dkg liszt 5 dkg margarin 2 tojás 1 dl langyos cukros tejben élesztő felfuttatva töltelék: 10 dkg cukor 20 dkg nargarin 4 evőkanál kakaópor 1 evőkanál fahéj 10 dkg mazsola Elkészítés: A lisztben elmorzsoljuk a nargarint, a tojást és a kovászt. Megkelesztjük 30 percig és kinyújtjuk újnyi vastagra. Megkenjük a töltelékünkel, amit a cukor, margarin, kakaó és fahéj kikavarásából kaptunk. Megszórjuk a mazsolával, feltekerjük szorosan és újnyi szeletekre vágjuk. A tepsibe úgy tesszük hogy ne érjenek egymás mellé és kisütjük 180 fokon. A lisztben elmorzsoljuk a nargarint, a tojást és a kovászt. Megkelesztjük 30 percig és kinyújtjuk újnyi vastagra. Megkenjük a töltelékünkel, amit a cukor, margarin, kakaó és fahéj kikavarásából kaptunk. Megszórjuk a mazsolával, feltekerjük szorosan és újnyi szeletekre vágjuk. A tepsibe úgy tesszük hogy ne érjenek egymás mellé és kisütjük 180 fokon. Tanácsok: Lehet közben tejjel locsolgatni. Kétszer locsoltam. Nekem 30 db lett belőle. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |