Tutireceptek.hu fejléc

Kakaós fahéjas csiga mazsolával recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg margarin
2 tojás
1 dl langyos cukros tejben élesztő felfuttatva

töltelék:
10 dkg cukor
20 dkg nargarin
4 evőkanál kakaópor
1 evőkanál fahéj
10 dkg mazsola

Elkészítés:
A lisztben elmorzsoljuk a nargarint, a tojást és a kovászt. Megkelesztjük 30 percig és kinyújtjuk újnyi vastagra. Megkenjük a töltelékünkel, amit a cukor, margarin, kakaó és fahéj kikavarásából kaptunk. Megszórjuk a mazsolával, feltekerjük szorosan és újnyi szeletekre vágjuk. A tepsibe úgy tesszük hogy ne érjenek egymás mellé és kisütjük 180 fokon. A lisztben elmorzsoljuk a nargarint, a tojást és a kovászt. Megkelesztjük 30 percig és kinyújtjuk újnyi vastagra. Megkenjük a töltelékünkel, amit a cukor, margarin, kakaó és fahéj kikavarásából kaptunk. Megszórjuk a mazsolával, feltekerjük szorosan és újnyi szeletekre vágjuk. A tepsibe úgy tesszük hogy ne érjenek egymás mellé és kisütjük 180 fokon.

Tanácsok:
Lehet közben tejjel locsolgatni. Kétszer locsoltam.
Nekem 30 db lett belőle.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tokaji borleves mazsolával » Fahéjas Juliska » Almás-fahéjas palacsinta » Fahéjas, diós dugó
» Túrós kakaós palacsinta » Kakaós kenyér » Szilvás-fahéjas köles » Kakaós tekercs (kalács)
» Almás-fahéjas sütemény » Kakaós szelet II. » Kakaós reszelt sütemény » Brigicsigabiga
» Mézes-fahéjas almás süti » Kakaos csillagok » Almás fahéjas muffin » Almás csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.