| Kakaós szelet II. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 kg liszt 2 evokanal kakaopor 10 dkg szir 12 dkg cukor 1 kaveskanal szodabikarbona 1 egesz tojas annyi tej, hogy konnyen nyujthato legyen Kremhez;0.5 l tej 1 cs vaniliascukor 5 pupozott evokanal retesliszt 1 tojas 25 dkg porcukor 25 dkg vaj 1/2 rumaroma Tetejere;3 evokanal viz 5 dkg vaj 10 dkg cukor 1 pupozott evokanal kakaopor Elkészítés: A 0.5 kg lisztet, 2 evokanal kakaoport, 10 dkg zsirt, 12 dkg cukrot, 1 kaveskanal szodabikarbonat, 1 egesz tojast, es annyi tejet, hogy konnyen nyujthato legyen, osszedolgozzuk. 3 reszre osztjuk, es lapokat sutunk belolo. Hamar sul, es ha kihul, konnyen torik. Krem; 0.5 l tej, 1 cs vaniliascukor, 5 pupozott evokanal retesliszt, 1 tojas,ezt osszefozzuk,/allandoan kevergetni kell/ Ha kihult hozza keverjuk a kovetkezo kremet; 25 dkg porcukrot, 25 dkg vajat,habosra keverunk, es hozzateszunk 1/2 rumaromat.Ezzel kenjuk meg, a lapokat. A teszta tetejere a kovetkezot tesszuk. 3 evokanal viz, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 pupozott evokanal kakaopor,ezt 5 percig fozzuk, ha felig kihult, raontjuk, a teszta tetejere. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Kondorosi Judit Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |