| Kacsamell párolt káposztával, krumpligombóccal receptHúsételek Hozzávalók: 4 bőrös kacsamell vöröskáposzta só, bors, majoranna olívaolaj kevés vörösbor krumpli liszt Elkészítés: A kacsamelleket besózzuk, fűszerezzük. Belehelyezzük a tepsibe, vizet öntünk alá, majd lefóliázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig pároljuk, majd pirosra sütjük fólia nélkül 210 fokon. A keskeny csíkokra vágott káposztát kevés olajon elkezdjük párolni. Ráöntjük a bort, sózzuk és lassú tűzön pároljuk, míg puha nem lesz. A krumplikat megfőzzük, majd alaposan összetörjük. Sózzuk, hozzáadjuk a lisztet gyúrás közben, annyit, amennyit felvesz, hogy tapadásmentes masszát kapjunk. Lisztezett gyúródeszkán hüvelykujjnyi rudacskákra nyújtjuk, majd felszeljük őket kb. 1,5 centis darabokra. Forrásban lévő vízben megfőzzük őket, majd hidegvízzel leöblítjük. A közben készre sült kacsa kicsit odakapott pecsenyelevében átsütjük a gombócokat. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |