| Juhtúrós puliszka újhagymával receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg kukoricaliszt, 1 liter forró víz, 25 dkg juhtúró, 2-3 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma, 1 evőkanál disznózsír.(Ízlés szerint só, annak aki a puliszkát sósan szereti, de egyébként a juhtúró sós). A tálaláshoz: tejfel és reszelt kemény sajt. Elkészítés: Felteszünk egy fazékba vizet melegedni, és ha gyöngyözni kezd, a kukoricalisztet beleszórjuk, majd takarékra vesszük a lángot és így főzzük 20-25 percig. A tűzről lehúzva addig kevergetjük, amíg összeáll. Ismét visszatesszük a tűzre, és nagy lángon egyet rottyantunk rajta, addig, amíg a vizet teljesen magába szívja. Ekkor kiborítjuk egy gyúródeszkára, és hengert formálunk belőle. Most a vékonyan felkarikázzuk a hagymákat. Egy tűzálló tál alját kikenjük a disznózsírral, és megszórjuk a juhtúróval. Cérnával centis szeleteket vágunk a puliszkából, és rétegezni kezdjük: puliszka, juhtúró, hagyma, majd ismét puliszka, juhtúró, hagyma, Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak, de a tetejére juhtúró kerüljön, amit meglocsolunk a tejföllel. A tálat lezárjuk alufóliával, és 15 percre berakjuk a 150 fokosra előmelegített sütőbe. A sütési idő leteltével levesszük a fóliát, és még 3 percig sütjük. Melegen, tejföllel meglocsolva, esetleg reszelt sajttal meghintve önálló ételként tálaljuk, de körete is lehet. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |