| Juhtúrós háromszögek receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 1/2 kilo friss spenot, fove es aprora vagva Pici olivaolaj, vagy olaj spray (ha kaphato) 1 kozepes hagyma, finomra vagva 1gerezd fokhagyma, finomra vagva 150g juhturo 150g tehenturo (ricotta) egy marakeknyi friss menta level aprora vagva (lehet petrezseleymmel helyettesiteni) 3 reteslap (kb 30x40cm) Elkészítés: 1. Nyomjuk ki a spenotbol a levet amennyire csak lehet es tegyuk felre tovabbra is lecsepegni. 2.Pici olajon dinszteljuk meg a hagymat es a fokhagymat es amikor jo puha, adjuk hozza a spenotot. Izesitsuk soval es borssal, majd tegyuk felre kihulni. 3.egy nagyobb talban keverjuk ossze a turot, juhturot es a mentat (vagy petrezselymet), majd keverjuk hozza a spenotot is. 4. Elomelegitjuk a sutot 180C-ra es kiolajozunk egy lapos tepsit. 5. Egy nagy deszkan kiteritjuk a reteslapokat es ugy vagjuk fel, hogy 8 kisebb negyzetet kapjunk mindegyik lapbol (24 negyzet osszesen). 6. Minden negyszoget megtoltunk kb 1 teaskanalnyi toltelekkel es sarkara hajtjuk (hogy haromszogeket kapjunk), majd jol lenyomkodjuk a szelet, hogy ne nyiljon ki. 7. Tegyuk be a tepsibe es kenjuk be pici olajjal, (vagy fujjuk be az olaj spray-vel)es sussuk szep pirosra. Tanácsok: Vigyazzunk, mert a reteslap hamar kiszarad, amivel eppen nem dolgozunk, tartsuk nedves konyha ruha alatt. Nagyon finom gorog salataval kinalva. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: mociscsaj Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |