| Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával receptHalas ételek Hozzávalók: 2 szelet tilápia hal vagy más filézett tengeri hal só A páchoz: 1 dl natúr joghurt 1 gerezd zúzott fokhagyma A panírhoz: 1 bögre kukoricás kenyérmorzsa vagy tetszés szerinti durvább zsemlemorzsa napraforgó olaj a sütéshez A cukkinisalátához: 2 db közepes zsenge cukkini só Az öntethez: 1,5 ek fehérborecet 0,5-0,7 dl víz 1 tk cukor 1 kk só 1 gerezd zúzott fokhagyma frissen őrölt borskeverék Elkészítés: A halszeleteket megszórjuk sóval. A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, beleforgatjuk a halszeleteket, és 10 percig pácoljuk. A joghurtos halat kukoricás kenyérmorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. (Panírozáskor ügyeljünk arra, hogy a morzsa jól tapadjon a halra. Sülés közben a halat lapát segítségével fordítsuk meg, mert könnyen törhet a halhús.) A cukkinit vékonyan legyaluljuk, enyhén sózzuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, melegítjük, és a cukkinire öntjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |