| Tüzes csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávaló: 2 csontos, bőrös csirkemell (egyenként kb. 35 dkg-os darabok) A páchoz: 1 kis csokor újhagyma 2 evőkanál Erős Pista ½ evőkanál só 1 kávéskanál őrölt fahéj ½ kávéskanál őrölt gyömbér 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg 1 dl olaj A tepsi kikenéséhez: kevés olaj Elkészítés: A csirkemelleket hosszában elfelezzük, és az így kapott 4 darabnak 2-2 helyen éles késsel bevágjuk a húsos részét. Ezek a metszések azért fontosak, hogy a pác majd jól át tudja járni a csirkét, ne csak a felületén maradjon meg. A páchoz az újhagyma fehér szárát vékonyan felkarikázzuk, aztán mintha petrezselymet aprítanánk, egészen finomra, pépesre vágjuk. Ezután összekeverjük az Erős Pistával, a sóval, a fűszerekkel és az olajjal, aztán a páccal alaposan bedörgöljük a 4 húsdarabot, és a metszésekbe is bőven juttatunk belőle. A bepácolt csirkemellet betesszük a hűtőbe. Minél tovább marad, annál finomabb lesz: ez lehet pár perc, de akár 1 nap is. Csak az a lényeg, hogy a sütés előtt időben vegyük ki őket, hogy ne legyenek hidegek, valamint a sütőt melegítsük elő 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat). A sütéshez vékonyan kiolajozunk egy kb. 30x20 cm-es tepsit, és bőrös oldalukkal felfelé beletesszük egymás mellé a bepácolt csirkemelleket. A tepsit letakarjuk alufóliával, és a csirkét 25-30 perc alatt megsütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, hogy a húsdarabok rendesen megpiruljanak. Akkor vannak készen, ha beléjük szúrunk egy késsel, és nem rózsaszín, hanem áttetsző lé jön ki belőlük. 4 adag lesz belőle. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |