| Joghurtos-banános szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához 3 db tojás 3 ek cukor 3 evőkanál finomliszt 1 kk sütőpor A krémhez 2 db banán 280 ml joghurt (natúr) 2 dl habtejszín 1 csomag zselatinfix 8 dkg cukor A díszítéshez 5 dkg csokoládé Elkészítés: Szétválasztjuk a tojásokat, habverővel a fehérjét kemény habbá verjük, belerakjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Kivajazott őzgerinc formába öntjük, és megsütjük. A natúr joghurtokat a széttört banánnal és a cukorral tűzre tesszük, majd mikor langyos, hozzákeverjük a zselatint, és összemelegítjük. A habtejszínből kemény habot verünk, majd ezt is összekeverjük a banános krémmel. A krémet az őzgerinc forma aljára öntjük, miután kivettük belőle a piskótát (érdemes a piskóta domború feléből levágni kicsit), majd értelemszerűen, hogy megmaradjon az őzgerinc forma, olyan irányban rátesszük a krémre a piskótát. Pár órát pihentetjük hűtőben, majd a formát fejre állítjuk, és kiöntjük a süteményt. Olvasztott csokival díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |