| Joghurtkrém meggyel és cseresznyével vegyítve receptSütemények, édességek Hozzávalók: 120 g cukor 80 ml citromlé 3 levél zselatin 175 g natúr joghurt 1/8 l habtejszín A kompóthoz: 500 g cseresznye (vagy fele cseresznye fele meggy) egy csipet fahéj + gyömbér kevés őrölt vanília 1 teáskanál étkezési keményítő ízlés szerint cukor Elkészítés: A cukrot és a citromlét addig melegítjük míg a cukor felnem oldódik. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk,összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni. Hamár csak langyos,hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a habot, és belekeverjük a joghurtba. A krémet desszertespoharakba adagoljuk és hagyjuk megkeményedni. A cseresznyét kimagozzuk,és a 3/4 részét összeturmixoljuk. 4 evőkanál vízben 5 percig főzzük,szitán átnyomjuk,majd visszarkajuk a lábosba és hozzáadjuk az ízesítőket. A maradék cseresznyéket négy darabba vágjuk. Hozzáadjuk a cseresznyepéphez,a keményítővel és egy kis vízzel felforlajuk. Ha kihűlt a krémre öntjük. Tanácsok: Használjunk cseresznyét és meggyet vegyesen. Hidegen tálaljuk. Ha a kompót ízetlen,adjunk hozzá egy kis citromlevet,ha túl savanyú,hintsük meg egy kis porcukorral. Kész cseresznyekompóttal is készíthetjük. Egy adag 329 kalóriát ill. 1377 joulet tartalmaz. Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 329 kcal A receptet beküldte: d.andy22 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |