| Csokikrém cseresznyével receptItalok, koktélok Hozzávalók: 25 dkg étcsokoládé 7,5 dkg vaj 2 tojássárgája 6 tojásfehérje 3 dkg porcukor A kompóthoz 30 dkg cseresznye 2,5 dl víz 20 dkg cukor Elkészítés: A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor forrni kezd, belekeverjük a kis darabkákra tördelt vajat, majd a tojás sárgákat. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokikrémbe forgatjuk. A krémet kelyhekbe töltjük, és hideg helyre tesszük. A vizet a cukorral felforraljuk, 10 percig főzzük benne a cseresznyét, majd kihűtjük, és hűtőbe tesszük. A csokikrém mellé kínáljuk. Tanácsok: A cseresznyét ízesíthetjük 1 evőkanál cseresznyepálinkával. A csokikrém tetejét díszíthetjük 1-1 szem cseresznyével. A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |