Tutireceptek.hu fejléc

Csokikrém cseresznyével recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé
7,5 dkg vaj
2 tojássárgája
6 tojásfehérje
3 dkg porcukor

A kompóthoz
30 dkg cseresznye
2,5 dl víz
20 dkg cukor

Elkészítés:
A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor forrni kezd, belekeverjük a kis darabkákra tördelt vajat, majd a tojás sárgákat. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokikrémbe forgatjuk. A krémet kelyhekbe töltjük, és hideg helyre tesszük. A vizet a cukorral felforraljuk, 10 percig főzzük benne a cseresznyét, majd kihűtjük, és hűtőbe tesszük. A csokikrém mellé kínáljuk.

Tanácsok:
A cseresznyét ízesíthetjük 1 evőkanál cseresznyepálinkával. A csokikrém tetejét díszíthetjük 1-1 szem cseresznyével.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Poharas csokikrém » Csokikrém-mikróban » B1 vitamin cseresznyével » Kókuszos csokikrém
» Csokikrémes csokitorta » Csokikrém tortába » Csokikremes aprosuti » Főzött csokikrém
» Csokikrém » Csokikrém(egyszerű) » Illatos csokikrém » Kosárka csokikrémmel
» Csokihab, csokikrém » Legegyszerűbb csokikrém » Különleges csokikrém » Isteni csokikrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.