Tutireceptek.hu fejléc

Japán rámen leves 2 fő részére recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 ek. szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk. friss gyömbér
30 g szárított shiitake gomba (más néven illatos gomba)
¼ filézett csirkemell
7 dl alaplé (leveskockával helyettesíthető)
4 ek. szójaszósz
1 tk. cukor

Soba tészta 2 köteg – egy csomagban több köteg tészta van
1 nagy marok spenót levél
2 szár újhagyma

A szárított gombákat 7 dl langyos vízben áztassuk 1-2 órán át, míg megpuhulnak.

Elkészítés:
Egy lábasban, alacsony lángon melegítsük fel a szezámolajat. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért. Kevergetve pároljuk kb. 5 percen keresztül és közben élvezzük a lábasból felcsapó finom illatokat! Ha van alaplevünk, azzal öntsük fel, ha nincs, akkor azt a vizet öntsük rá, melyben a gomba ázott és keverjük bele a leveskockát.
A gombákat vágjuk csíkokra, a csirkemellet kisebb darabokra, és ezt is adjuk a leveshez, majd forraljuk fel és főzzük.

Közben, egy másik edényben tegyük fel főni a ramen tésztát. 2 percig főzzük majd szűrjük le. Tegyük félre.
A leveshez adjuk hozzá a szója szószt, a cukrot. Sózzuk, ha még szükséges.
A spenótleveleket mossuk meg, és távolítsuk el a szárát, majd dobjuk a levesbe. Keverjük meg és vegyük le a tűzről.
A tésztát osszuk két tálba és kanalazzunk rá a forró levesből. Tálalás előtt felkarikázott póréhagymával szórjuk meg.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarhonya leves » Galyasági tojásleves. » Mentás zöldborsó krémleves » Joghurtos uborkaleves
» Almaleves mazsolával » Sonkás-gombócos leves » Erdélyi leves » Ősszibarack leves hidegen
» Habart burgonya leves » Tárkonyos zúzaragu leves » Sajtos fokhagymaleves » Leves reszelt zöldségekből
» Egres leves » Rizses málnaleves » Medvehagymaleves gerslivel » Falusi egresleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.