| Sajtos daragombóc receptTésztafélék Hozzávalók: 5 dkg teavaj 1 db tojás 5 púpos evőkanál búzadara 8 dkg reszelt trappista sajt fűszerkeverék: delikát vagy virgin Elkészítés: A tojást, a vajat és a búzadarát 1 csapott kávéskanál fűszerkeverékkel, a reszelt sajt felével kikeverjük, fél órát pihentetjük, majd vizes kézzel dió nagyságú gombócokká formáljuk. (Kb. 10 db). 1 liter vizet egy púpos kávéskanál fűszerkeverékkel felforralunk és belefőzzük a gombócokat. Szűrőlapáttal kiszedjük, s azon forrón a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Tanácsok: Önálló ételként és köretként is megállja a helyét, mert van az úgy, hogy megunjuk a burgonya- és rizsköretet. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |