Tutireceptek.hu fejléc

Ínyenc mártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1 szelet kenyér, fél húsleveskocka, 1 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, késhegynyi õrölt fahéj, kevés mustár, 1 teáskanál bor- vagy gyümölcsecet, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott kenyeret. Ha a kenyér már pirosra sült, felöntjük a vörösborral, 1 dl vízzel, és a húsleveskockát beledobva felforraljuk. Ezután a többi fûszert is beletesszük, jól összeforraljuk, majd ha langyosra hûlt, turmixgépben pépesre verjük. Jól behûtjük, és tálalás elõtt belekeverjük a tejfölt is.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ínyenc csicsóka » Csalánmártás » Túrógombóc sajtmártással » Húsgombócok sajtmártással
» Dödöle sóskamártással 2 » Spagetti gyömbérmártással » Sajtos-diós mártás » Pulykamell sajtmártással
» Kolbász lengyel mártással » Csirkecomb citrommártásban » Pulykamell pórémártással » Olívamártás
» Fokhagyma mártásom » Gratenmártásos karfiol » Napraforgós csalánmártás » Csokoládémártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.