| Indiai chai tea (masala) receptItalok, koktélok Hozzávalók: fekete tea tej fűszerek (bors, fahéj, gyömbér, kardamom, szegfűszeg, szerecsendió, vaníliáscukor) tejszínhab kakaópor (dísznek) Elkészítés: Felteszel főni fele annyi vizet, mint amennyi lötyit szeretnél csinálni. Fűszerezed a vizet, és főzöd, hogy oldódjanak ki a fűszerek. Beleteszed a teát, az is had oldódjon ki. Ha ezek összeforrtak egy kicsit, lejjebb veszed és ráöntesz még ugyanannyi bögre tejet. Megcukrozod, attól függően mennyire vagy édesszájú. Mikor ez is felforrt, leveszed, poharakba töltöd, tejszínhabbal díszíted, amit én még meg szoktam szórni egy kis kakaóporral. Tanácsok: A fűszerekből nem kell feltétlen mindegyiket használni, én pl. gyömbért és kardamom-ot nem teszek bele. MASALA CHAI TEA KÉPE: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=563693196982512&set=a.492338690784630.122897.492256920792807&type=1&theater Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: Miss1857 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |