| Chiken Tikka Masala receptHúsételek Hozzávalók: * 1 kis vöröshagyma, aprítva * 1 zöld chili, magtalanítva, aprítva * 1.5cm gyömbér, reszelve * 3 gerezd fokhagyma * 1 ek mogyoróolaj * 30 dkg bőrtelen csirkefilé (comb vagy mell) * 1 csipetnyi chilipor * ½ tk kurkuma por * 1 tk garam masala por * ½ ek barnacukor * ½ ek sűrített paradicsom * 20 dkg paradicsom konzerv (aprított) * ½ dl zöldségleves * Kb 10 db curry levél (opcionális) * 1 dl krémes joghurt * 1 maréknyi koriander, aprítva Elkészítés: 1. A hagymát, chilit, gyömbér és fokhagymát pasztává pürézzük. 2. A csirkehúst falat nagyságú darabokra vágjuk. 3. Az olajat egy nagy, nehéz aljzatú edényben felmelegítjük, a csirke darabokat megbarnítjuk, majd papírtörölközőn lecsurgatjuk. Ugyanabban a lábasban, állandó kevergetés közben 5 percig puhára sütjük a hagymás pasztát. Hozzáadjuk a fűszerporokat, és 1 percig tovább keverjük. 4. Hozzáadjuk a cukrot, sűrített paradicsomot, paradicsom konzervet és zöldséglevest, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd visszatesszük a sült csirke falatokat és hozzáadjuk a curry leveleket. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 15-20 percig rotyogtatjuk. 5. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a joghurtot és az aprított koriandert. Tanácsok: Indiai étel (nem saját recept). Nagyon finom, nekem a kedvencem. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Titánia83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |