| Sajttorta gyümölccsel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg keksz (pl. Hobbits omlós zabpehelykeksz) 10 dkg megolvasztott, langyosra hűtött vaj 65 dkg natúr tejszínes krémsajt (pl. 5 doboz Philadelphia) 15 dkg cukor 1,5 evőkanál finomliszt 2 cs vaníliás cukor 2 megmosott citrom lereszelt héja 1 dl tejföl 3 db tojás 30 dkg felengedett mireli gyümölcs (vegyesen a legjobb) 1 cs piros tortazselé Elkészítés: Morzsásra darálom a kekszet, majd összekeverem az olvasztott, langyos vajjal. A vajas kekszmorzsát egyenletes rétegben belenyomkodom egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. 165 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütöm. Miközben a tészta sül, kézi robotgéppel egy nagy tálban simára dolgozom a tejszínes sajtkrémet a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a reszel citromhéjjal, a tejföllel és a tojásokkal. Ha kész, akkor az egészet ráöntöm a langyosra hűlt tésztára és 165 fokon 50 percig sütöm. Ennyi idő után még elég folyékonynak tűnik a krém, de semmiképpen sem szabad tovább sütni, mert ahogy hűl, majd szilárdulni fog. Megvárom amíg kihűl, majd ráteszem a lecsepegtetett gyümölcsöket és a recept alapján elkészítem a tortazselét. Én ezt mindig a mirelit gyümölcsből kicsepegett kb. 3 dl levével készítem. 2-3 órára hűtőbe teszem és már fogyasztható is. Nem olcsó, de fantasztikusan finom sütemény. Kalóriatartalom: Sok kcal Szénhidráttartalom: Sok gramm Zsírtartalom: Vam benne. gramm A receptet beküldte: Tim20 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |