| Hűsítő zöld leves olivával receptLevesek Hozzávalók: 1 póréhagyma 1 pohár rukkola 2 pohár vizitorma 2 pohár petrezselyem zöld 1 pohár magozott zöld olivabogyó 2 ek kapribogyó lecsepegtetve 1 pohár friss bazsalikom levél 1/2 pohár friss oregáno levél 1/2 pohár friss tárkony 20 ml extra szűz olivaolaj 1 szár zeller 1 köteg új hagyma 1 köteg snidling 20 ml friss lime vagy citromlé Tengeri só és bors Elkészítés: Vágjuk karikára a pórét mossuk meg majd tegyük 500 ml forrásban lévő vízben és főzzük 2 percig, majd adjuk hozzá a durvára vágott ruccolát, vizitormát és petrzselymet. 1 percnyi főzés után szűrjük le gy tálba a főzővizet ne öntsük ki. Tegyük a megfőtt zöldeket egy kis hideg vízbe, hogy kihülhessenek. a félretett főzőlevet tegyük a hűtőbe. szűrjük le megint a zöld leveleket és turmixoljuk pépesre. Az olivát a kapribogyót, a bazsalikomot, a tárkonyt, az oergánot és az oliavolajat ugyancsak turmixoljuk össze. A két fajta pépet amit kaprunk keverjük össze. Vágjuk fel a zellerszárat az újhagymát, és keverjük hozzá a pépünkhöz, hagyjuk állni 30 percig. ha már pihent öntsük hozzá a félretett és lehűtött főző levet a citrom vagy lime levet és még 30 ml hideg vizet. Ízesítsük ha szükséges és tegyük a hűtőbe. Az ízek akkor érvényesülnek leginkább ha a levest pihentetjük a hűtőben még pár órát, tálalás előtt ha szükséges újra ízesítjük. Kellemesen hűti a forró nyári estéket. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |