Tutireceptek.hu fejléc

Hűsítő zöld leves olivával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 póréhagyma
1 pohár rukkola
2 pohár vizitorma
2 pohár petrezselyem zöld
1 pohár magozott zöld olivabogyó
2 ek kapribogyó lecsepegtetve
1 pohár friss bazsalikom levél
1/2 pohár friss oregáno levél
1/2 pohár friss tárkony
20 ml extra szűz olivaolaj
1 szár zeller
1 köteg új hagyma
1 köteg snidling
20 ml friss lime vagy citromlé
Tengeri só és bors

Elkészítés:
Vágjuk karikára a pórét mossuk meg majd tegyük 500 ml forrásban lévő vízben és főzzük 2 percig, majd adjuk hozzá a durvára vágott ruccolát, vizitormát és petrzselymet. 1 percnyi főzés után szűrjük le gy tálba a főzővizet ne öntsük ki. Tegyük a megfőtt zöldeket egy kis hideg vízbe, hogy kihülhessenek. a félretett főzőlevet tegyük a hűtőbe. szűrjük le megint a zöld leveleket és turmixoljuk pépesre. Az olivát a kapribogyót, a bazsalikomot, a tárkonyt, az oergánot és az oliavolajat ugyancsak turmixoljuk össze. A két fajta pépet amit kaprunk keverjük össze. Vágjuk fel a zellerszárat az újhagymát, és keverjük hozzá a pépünkhöz, hagyjuk állni 30 percig. ha már pihent öntsük hozzá a félretett és lehűtött főző levet a citrom vagy lime levet és még 30 ml hideg vizet. Ízesítsük ha szükséges és tegyük a hűtőbe.
Az ízek akkor érvényesülnek leginkább ha a levest pihentetjük a hűtőben még pár órát, tálalás előtt ha szükséges újra ízesítjük. Kellemesen hűti a forró nyári estéket.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós szárnyas-krémleves » Mazsola leves 1. » Fokhagymaleves zsályával » Zöld leves
» Bográcsos - Pásztorleves » Kertifőzelék leves » Tarhonya leves » Brokkolileves
» Fokhagymás sajtleves » Könnyed spárgaleves » Francia sárgadinnye leves » Karfiolkrémleves
» Svájci sajtleves » Darálthús leves » Alföldi betyárleves » Jókai finombableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.