Tutireceptek.hu fejléc

Húsgolyókkal rakott karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
4,5 dl tejföl
1 pohár főtt rizs
40 dkg darált marhahús
hagyma
fokhagyma
őrölt bors
őrölt kömény
majoraánna

olaj
6-8 dkg reszelt sajt
1 tojás
8 szelet szalonna
2 db. zsemle

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük. A darált húst összekeverjük a hagymával, fokhagymával, sóval, fűszerekkel, áztatott kifacsart zsemlével, tojással. Kicsi fasírtgolyókat formálunk, forró olajban kisütjük.
Egy tepsibe elterítjük a karfiolt, elsimítjuk, meghintjük egy kis őrölt borssal, sóval, és erre kerül a leszűrt főtt rizs, amit szintén elsimítunk, lenyomkodunk. A kisült húsgolyókat erre rakjuk, majd meglocsoljuk a tejföl, tojás, reszelt sajt keverékével. A tetejét vékony szalonnaszeletekkel díszítjük, és 180 fokon 45 percig sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos rakott csirkemell » Karfiolos rakottas » Tepsis brokkoli (rakott) » Rakott máj
» Rakott csusza » Darált hússal rakott penne » Kalapos karfiol » Karfiolpuffi
» Rakott lapcsánka » Karfiol fóliába sütve » Rakott Ziti » Tejfölös-sajtos karfiol
» Olaszos rakott tészta » Rakott avokádó » Túróval rakott krumpli » Rakott hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.