| Holland Torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12szelethez: 45dkg mélyhűtött leveles tészta 1 ü meggybefőtt 1ek étkezési keményítő 1-1csipet fahéj- szegfűszeg 1ek cseresznye pálinka 8dkg porcukor 7,5dl tejszín A Bevonathoz: 6dkg ribizli zselé 10dkg porcukor Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.A meggybefőtt levéből 1-2 ek ,a a keményítővel simára keverünk.A meggyet a maradék meggylével,a fahéjjal,a szegfűszeggel,a cseresznyepálinkával és 2 ek cukorral felforraljuk.A keményítőt beleöntjük,pár percig forraljuk,majd kihűtjük,közben többször +keverjük.A sütőt 220°c-ra melegítjük.1 tepsit hideg vízzel kiöblítünk,de nem töröljük szárazra.Aleveles tésztát +lisztezett deszkán akkora vékony lappá nyújtunk,hogy 3 ,28cm átmérőjű kört vághassunk ki belőle.A lapokat +szurkáljuk és a tepsibe fektetve 10-12 perc alatt egyenként +sütjük.Utána egyenként kihűtjük.A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük.Az 1ik tortalapot tálra fektetjük,és egy 28cm átmérőjű tortakarikát húzunk rá.A tejszínhab felével +kenjük úgy,hogy közé csíkokban meggyes krém kerüljön.A második tortalapot ráfektetve hasonlóképpen a maradék habbal és meggykrémmel befedjük.A felső lappal letakrjuk. Tanácsok: A torta tetejére a zselét felolvasztjuk és a felső lapra kenjük.A porcukrot 2 ek forró vízzel simára keverünk és a zselé tetejére kenjük.Díszítés:tejszínhab,meggy. Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 270/s kcal Szénhidráttartalom: 43 gramm Zsírtartalom: 29 gramm A receptet beküldte: Mariska777 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |