| Kedvenc holland szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Tészta 50 dkg liszt 6 dkg Rama 16 dkg porcukor 2 tojás 1 teáskanál szódabikarbóna 4 evőkanál olvasztott méz 1 dl tejföl (kb) Krém 6 dl tej 6-7 púpos evőkanál liszt 1 púpos evőkanál kristálycukor 25 dkg Rama 25 dkg porcukor kakaópor 2 cs. vaníliás cukor baracklekvár Máz 18 dkg Rama 18 dkg porcukor 1 cs. főzés nélküli puncs pudingpor 2 evőkanál tej Elkészítés: Elkészítés A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. Krém: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg Ramát kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs. vaníliás cukrot teszünk. Töltés menete: mézes lap - kakaós krém - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - fehér krém - mézes lap - máz. Máz: a Ramát, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |