| Hideg epres rétestorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 csomag réteslap, 50 dkg, tejszín, 5 dkg eperdzsem, 5 dkg porcukor, 3 dkg zselatin, 10 dkg kukoricapehely, 15 dkg friss eper. Elkészítés: A réteslapokból 20-22 cm átmérőjű köröket vágunk. Étolajjal kicsit meglocsoljuk és 180°C-os sütőben aranysárgára sütjük. A leeső széleket, darabkákat is süssük ki, amelyeket a lapok közé betehetünk. Ha a réteslapok kisültek és kihűltek, három részre osztjuk. A tejszínhabot keményre felverjük, hozzáadjuk az eperdzsemet, porcukorral, esetleg kevés likőrrel ízesítjük. Oldott langyos zselatinnal stabilizáljuk az eperkrémet, majd gyorsan betöltjük a réteslapok közé, mintha torta lenne. A tetejét friss eperrel, tejszínhabbal díszítjük. Oldalát kukoricapehely berakással tesszük esztétikussá. Rövid ideig hűtjük, majd frissen fogyasztjuk A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |